Mijn buurt, mijn Spar.

Over Spar

Over Spar
SPAR wil de winkel voor dagelijks gemak zijn. Die positionering vraagt een lekker versaanbod, uitgekiend en verrassend compleet assortiment kruidenierswaren en een aanvullend pakket diensten.

Onder SPARHolding horen twee winkelformules: SPAR en Attent. Daarnaast zijn er nog een honderdtal neutrale winkels die gebruikmaken van het logistieke proces (inkoop en distributie) van SPAR, maar verder geen formule-uitingen voeren in de winkel.

SPAR, bestaat dat nog?

SPAR is niet alleen nog, maar is springlevend. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Met meer dan 12.000 winkels in 30 landen is Spar één van de grootste foodretailers ter wereld!

Spar Holding BV wordt geleid door Sjaak Kranendonk (Algemeen directeur), Susanne Kroon (Commercieel directeur) en Edith Appels (directeur Finance & Operations).  Bij SPAR Holding BV werken ongeveer 120 mensen op het Holdingkantoor, 150 mensen in het distributiecentrum in Alkmaar en 150 mensen in het DC in Waalwijk.       

De basis van de hele SPAR organisatie in Nederland wordt gevormd door ruim 260 zelfstandige SPAR winkels en 105 Attent winkels. Al deze winkels worden beleverd vanuit twee distributiecentra (DC), te weten: DC Noord te Alkmaar en DC Zuid te Waalwijk. Het bevoorraden van kleine winkels is een vak apart omdat we te maken hebben met veel kleinverpakkingen. Een SPAR ondernemer heeft namelijk niks aan grote trays. Het is zelfs zo ver doorgevoerd, dat bepaalde artikelen uit het assortiment per stuk besteld kunnen worden.

Het assortiments- en het formuleonderhoud, net als alle promotionele activiteiten, worden aangestuurd vanuit het SPAR Hoofdkantoor in Waalwijk. De doelstelling van SPAR is om de absolute nummer 1 te zijn binnen het buurtsupersegment.

SPAR is eigendom van Sligro (45%), Sperwer (45%) en de ondernemers. Vanuit het bestuur van de SPAR Detaillistencoöperatie wordt SPAR Participaties B.V. beheerd. Hierin zijn de aandelen van de ondernemers ondergebracht die een 10%-belang in de Holding vertegenwoordigen. Klik hier voor meer informatie over de Detaillistencoöperatie.

SPAR International
Alle Spar organisaties in de afzonderlijke landen zijn verenigd in de Internationale SPAR Centrale. SPAR International opereert in meer dan 30 landen met wereldwijd ruim 12.000 winkels en een winkelomzet van € 28,5 miljard. SPAR International coördineert onder meer alle internationale activiteiten tussen de verschillende SPAR landen, zoals:

 • Bescherming van de ‘corporate identity’ (zelfbeeld) van SPAR
 • Organisatie van nationale en internationale P.R. activiteiten
 • Secretariaatsfunctie: verzamelen van omzetgegevens, controleren van de registratie van het SPAR logo en het verzorgen van vertaling van documenten
 • Verzorgen van commerciële activiteiten, zoals het importeren van producten voor haar leden en het ontwikkelen van het internationale Sparmerk
 • Ontwikkelen van vier internationale formules, te weten: Interspar, Eurospar, SPAR en SPAR City Store
 • Uitwisseling van kennis en ervaring uit de verschillende landen
 • Eenmaal per jaar organiseren van een groot internationaal congres in een van de aangesloten SPAR landen


Voor meer informatie over SPAR International en Spar in de overige landen ga naar: www.spar-international.com.

 • image

  Ruim 30.000 kinderen die aan het Nationaal Schooltuinproject deelnemen, hebben de eerste groenten geoogst! http://t.co/aL5lccqe7g

  6 dagen 24 uur geleden
 • image

  @davesnoeyer wat vervelend om te horen. Zou u in een PB kunnen laten weten wat het EAN nummer is? Dan kunnen wij naar een oplossing zoeken.

  6 dagen 1 uur geleden
 • image

  @MarcoHazendonk helaas hebben we op een eerder bericht nog niets van u vernomen. Zou u een PB kunnen sturen, zodat we het kunnen oplossen?

  1 week 22 uur geleden
 • image

  @MarcoHazendonk wat vervelend om te horen. Kunt u in een persoonlijk bericht uw gegevens kunnen achterlaten? Alvast bedankt!

  1 week 22 uur geleden
 • image

  @The_Anouk SPAR onderscheid zich als buurtsuper. Hierdoor zijn service en kwaliteit bovengeschikt en erg belangrijk voor ons.

  1 week 2 dagen geleden
 • image

  Spaar voor Geronimo Stilton Doe Album & Boeken! Kijk voor meer informatie op: http://t.co/eChd07VWwY http://t.co/QqwgHW81T5

  2015-05-14 08:52:19
 • image

  RT @Mirakuleus: Plantinum (hoogste) prijs gewonnen door enorm baanbrekend concept van @SparNL en @sligro! Online maaltijdenservice! 🏆 http:…

  2015-05-13 09:11:40
 • image

  Spaar voor Geronimo Stilton Doe Album & Boeken! Lees snel uit welke boeken u kunt kiezen op http://t.co/eChd07VWwY http://t.co/8JJLjD7e68

  2015-05-12 09:22:28
 • image

  RT @BertJongert: 84% Nederlanders wil eerlijke banaan! @plussupermarkt en @SparNL krijgen banana Award. http://t.co/BsJBAFsQim @FairtradeNL

  2015-05-11 09:56:52
 • image

  @MarcoHazendonk Vervelend te horen dat je een klacht hebt ondervonden. Kun je in een PB laten weten hoe we je voortaan beter kunnen helpen?

  2015-05-11 09:05:57