Mijn buurt, mijn Spar.

Over Spar

Over Spar
Spar wil de winkel voor dagelijks gemak zijn. Die positionering vraagt een lekker versaanbod, uitgekiend en verrassend compleet assortiment kruidenierswaren en een aanvullend pakket diensten.

Onder Spar Holding horen twee winkelformules: Spar en Attent. Daarnaast zijn er nog een honderdtal neutrale winkels die gebruikmaken van het logistieke proces (inkoop en distributie) van Spar, maar verder geen formule-uitingen voeren in de winkel.

Spar, bestaat dat nog?

Spar is niet alleen nog, maar is springlevend. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Met meer dan 12.000 winkels in 30 landen is Spar één van de grootste foodretailers ter wereld!

Spar Holding BV wordt geleid door Sjaak Kranendonk (Algemeen directeur), Eric Brosius (Directeur Operations), Susanne Kroon (Commercieel directeur) en Jaap Tukker (Financieel directeur).  Bij Spar Holding BV werken ongeveer 120 mensen op het Holdingkantoor, 150 mensen in het distributiecentrum in Alkmaar en 150 mensen in het DC in Waalwijk.       

De basis van de hele Spar organisatie in Nederland wordt gevormd door ruim 260 zelfstandige Spar winkels en 105 Attent winkels. Al deze winkels worden beleverd vanuit twee distributiecentra (DC), te weten: DC Noord te Alkmaar en DC Zuid te Waalwijk. Het bevoorraden van kleine winkels is een vak apart omdat we te maken hebben met veel kleinverpakkingen. Een Spar ondernemer heeft namelijk niks aan grote trays. Het is zelfs zo ver doorgevoerd, dat bepaalde artikelen uit het assortiment per stuk besteld kunnen worden.

Het assortiments- en het formuleonderhoud, net als alle promotionele activiteiten, worden aangestuurd vanuit het Spar Hoofdkantoor in Waalwijk. De doelstelling van Spar is om de absolute nummer 1 te zijn binnen het buurtsupersegment.

Spar is eigendom van Sligro (45%), Sperwer (45%) en de ondernemers. Vanuit het bestuur van de Spar Detaillistencoöperatie wordt Spar Participaties B.V. beheerd. Hierin zijn de aandelen van de ondernemers ondergebracht die een 10%-belang in de Holding vertegenwoordigen. Klik hier voor meer informatie over de Detaillistencoöperatie.

Spar International
Alle Spar organisaties in de afzonderlijke landen zijn verenigd in de Internationale Spar Centrale. Spar International opereert in meer dan 30 landen met wereldwijd ruim 12.000 winkels en een winkelomzet van € 28,5 miljard. Spar International coördineert onder meer alle internationale activiteiten tussen de verschillende Spar landen, zoals:

 • Bescherming van de ‘corporate identity’ (zelfbeeld) van Spar
 • Organisatie van nationale en internationale P.R. activiteiten
 • Secretariaatsfunctie: verzamelen van omzetgegevens, controleren van de registratie van het Spar logo en het verzorgen van vertaling van documenten
 • Verzorgen van commerciële activiteiten, zoals het importeren van producten voor haar leden en het ontwikkelen van het internationale Sparmerk
 • Ontwikkelen van vier internationale formules, te weten: Interspar, Eurospar, Spar en Spar City Store
 • Uitwisseling van kennis en ervaring uit de verschillende landen
 • Eenmaal per jaar organiseren van een groot internationaal congres in een van de aangesloten Spar landen


Voor meer informatie over Spar International en Spar in de overige landen ga naar: www.spar-international.com.

 • image

  Verse Zeeuwse mosselen. Nu in de aanbieding,1 kilo voor maar €2,99! Wijn tip: heerlijk in combinatie met de Muscadet sèvre et maine sur lie.

  5 dagen 18 uur geleden
 • image

  Online boodschappen doen bij uw eigen SPAR winkel vanaf elke plek! http://t.co/yRcGQ1Ec9S

  1 week 22 uur geleden
 • image

  http://t.co/5ygvfedl1R

  2014-07-17 14:10:13
 • image

  SPAR zoekt een nieuwe collega Online Content http://t.co/Om79PUdYu5

  2014-07-15 08:34:12
 • image

  Een lekkere maaltijd snel op tafel!http://t.co/8x1TgcsTcG

  2014-07-14 09:04:02
 • image

  Doe mee aan onze actie op http://t.co/mDjCpXuswz en win een jaar lang gratis mondverzorging voor het hele gezin!

  2014-07-10 10:01:08
 • image

  SPAR is door GFK uitgeroepen tot klantvriendelijkste supermarkt van Nederland!

  2014-07-08 09:46:52
 • image

  Goed voorbereid op reis!Bij SPAR kunt u ook terecht voor al uw reisgeneesmiddelen, medische hulpmiddelen en gezondheidsproducten.

  2014-07-07 09:31:30
 • image

  Deze week is de folder weer extra dik: SPAR heeft er 4 pagina's met huismerkaanbiedingen aan toegevoegd! Profiteer nu!http://t.co/jznOeDVCe7

  2014-07-03 10:09:26
 • image

  RT @piepertjepom: Blije Piepers met hun Moestuindiploma! Ondernemer Lakerveld van @SparNL reikt ze samen met Piepertje Pom uit. http://t.co…

  2014-07-02 17:32:33