Mijn buurt, mijn Spar.

Attent-formule

De Attent-formule heeft veel overeenkomsten met de Spar-formule, maar heeft eigen accenten en een eigen prijspropositie. Op dit moment zijn er 105 Attent-winkels. De 100e vestiging werd op 10 februari 2011 geopend.

Attent onderscheidt zich van andere supermarkten door nabijheid te koppelen aan een op de lokale markt en consument toegesneden pakket van levensmiddelen, diensten en services. Attent is een kleine maar eigentijdse supermarkt in de buurt. Er kan op een gemakkelijke, overzichtelijke en gezellige wijze boodschappen gedaan worden. De aanwezigheid van vers-producten is bovenmatig belangrijk bij deze formule.

Franchise
Ook bij de Attent-formule zijn de ondernemers franchisers. De Attent ondernemer speelt een sleutelrol in het succes van de buurtwinkel. Zijn betrokkenheid, servicegerichtheid, netheid en vriendelijkheid maken het verschil. Zijn ware aandacht voor het wel en wee van de consumenten en voor de buurt maken hem het sociaal middelpunt van de buurt.

Type winkels

Super in de buurt
De Attent super in de buurt ondernemers hebben zich eind 2007 aangesloten bij de Sparorganisatie met destijds 57 winkels. Op dit moment zijn er 105 Attent super in de buurt vestigingen actief in hun marktgebied. Deze expansie is ontstaan door de overgang van de kleinere Spar- vestigingen naar de Attent formule. Ook zijn er nieuwe vestigingen geopend in marktgebieden waar gemeenten, stichtingen en woningbouw verenigingen actief hebben samengewerkt met Spar Holding om de leefbaarheid in de dorpen te kunnen waarborgen. Ook buurtsupermarkten van andere organisaties hebben aansluiting gezocht bij de Attent formule.

Attent Super in de buurt is een formule voor kleine vestigingen veelal in dorpen van 1000 tot 2000 inwoners. De vestigingen zijn voor de consument met een minimum aan inspanning te bereiken.

Super op vakantieAttent logo
Naast de Attent super in de buurt winkels zijn er ook nog een aantal Attent super op vakantie winkels. Deze winkels zijn gevestigd in recreatiegebieden op o.a. campings en bungalowparken. De winkels bedienen de recreant en toerist met een ruim assortiment, uitgebreid met seizoensproducten. Op deze locaties spelen de ondernemers een belangrijke rol in het verzorgen van een zorgeloze vakantie voor de gasten op deze locaties. Gemaksproducten als vers afgebakken broodjes zijn vanzelfsprekend volop aanwezig.

Ook de super op vakantie ondernemers zijn eind 2007 overgekomen naar de Spar organisatie, met destijds 70 vestigingen. In 2011 zal ook deze formule verder groeien door de overgang van Spar recreatiewinkels naar Attent super op vakantie winkels. Ook ondernemers van andere marktpartijen zoeken aansluiting bij de Attent recreatieformule. 

Bekijk hieronder de video van de opening van de 100e Attent in het Zuid-Hollandse Ammerstol. De winkel is op 10 februari 2011 geopend in samenwerking met een lokale woningbouwvereniging en zorginstelling.

 

 • image

  RT @DenkDifferent: Worden we beste #supermarkt #ondernemers van 2015-2016? We zitten bij de laatste 3 met winkel @UtrechtSciPark! YEAHHHH..…

  14 uur 28 minuten geleden
 • image

  Bij SPAR vindt u vanaf donderdag 2 april een uitgebreid paasassortiment. Lees snel verder op: http://t.co/kycdwzvg3p http://t.co/eq1WujESxS

  5 dagen 38 minuten geleden
 • image

  @mrnxvinkenborg We hebben uw opmerking ook via de website ontvangen. Zodra we een passende oplossing hebben, laten we het u direct weten.

  6 dagen 23 uur geleden
 • image

  @mrnxvinkenborg Wat vervelend om te horen. Heeft u de aankoopdatum en de verpakkingscode? Dan kunnen we een optimale oplossing zoeken.

  6 dagen 24 uur geleden
 • image

  @FnF_Ov3rd0ze Wat vervelend. Kun je in een persoonlijk bericht laten weten in welke SPAR winkel dit is gebeurd?

  1 week 2 uur geleden
 • image

  @XLavender Wellicht spoedig. Houd de tv in de gaten 😊

  1 week 16 uur geleden
 • image

  @WagOudRijswijk Wat vervelend om te horen. We gaan de situatie met de chauffeur opnemen.

  1 week 16 uur geleden
 • image

  @XLavender Het plaatje is ter indicatie van het batchnummer, zodat we de klacht optimaal kunnen oplossen.

  1 week 18 uur geleden
 • image

  @WagOudRijswijk Zo te zien is er een afsluiting van de Haagweg, waardoor onze chauffeur onverhoopt verkeerd is gereden.

  1 week 21 uur geleden
 • image

  @DeniseCeren Dit is namelijk afhankelijk van het opgegeven bezorgtijdstip en de snelheid van verwerken.

  1 week 1 dag geleden