Mijn buurt, mijn Spar.

Attent-formule

De Attent-formule heeft veel overeenkomsten met de Spar-formule, maar heeft eigen accenten en een eigen prijspropositie. Op dit moment zijn er 105 Attent-winkels. De 100e vestiging werd op 10 februari 2011 geopend.

Attent onderscheidt zich van andere supermarkten door nabijheid te koppelen aan een op de lokale markt en consument toegesneden pakket van levensmiddelen, diensten en services. Attent is een kleine maar eigentijdse supermarkt in de buurt. Er kan op een gemakkelijke, overzichtelijke en gezellige wijze boodschappen gedaan worden. De aanwezigheid van vers-producten is bovenmatig belangrijk bij deze formule.

Franchise
Ook bij de Attent-formule zijn de ondernemers franchisers. De Attent ondernemer speelt een sleutelrol in het succes van de buurtwinkel. Zijn betrokkenheid, servicegerichtheid, netheid en vriendelijkheid maken het verschil. Zijn ware aandacht voor het wel en wee van de consumenten en voor de buurt maken hem het sociaal middelpunt van de buurt.

Type winkels

Super in de buurt
De Attent super in de buurt ondernemers hebben zich eind 2007 aangesloten bij de Sparorganisatie met destijds 57 winkels. Op dit moment zijn er 105 Attent super in de buurt vestigingen actief in hun marktgebied. Deze expansie is ontstaan door de overgang van de kleinere Spar- vestigingen naar de Attent formule. Ook zijn er nieuwe vestigingen geopend in marktgebieden waar gemeenten, stichtingen en woningbouw verenigingen actief hebben samengewerkt met Spar Holding om de leefbaarheid in de dorpen te kunnen waarborgen. Ook buurtsupermarkten van andere organisaties hebben aansluiting gezocht bij de Attent formule.

Attent Super in de buurt is een formule voor kleine vestigingen veelal in dorpen van 1000 tot 2000 inwoners. De vestigingen zijn voor de consument met een minimum aan inspanning te bereiken.

Super op vakantieAttent logo
Naast de Attent super in de buurt winkels zijn er ook nog een aantal Attent super op vakantie winkels. Deze winkels zijn gevestigd in recreatiegebieden op o.a. campings en bungalowparken. De winkels bedienen de recreant en toerist met een ruim assortiment, uitgebreid met seizoensproducten. Op deze locaties spelen de ondernemers een belangrijke rol in het verzorgen van een zorgeloze vakantie voor de gasten op deze locaties. Gemaksproducten als vers afgebakken broodjes zijn vanzelfsprekend volop aanwezig.

Ook de super op vakantie ondernemers zijn eind 2007 overgekomen naar de Spar organisatie, met destijds 70 vestigingen. In 2011 zal ook deze formule verder groeien door de overgang van Spar recreatiewinkels naar Attent super op vakantie winkels. Ook ondernemers van andere marktpartijen zoeken aansluiting bij de Attent recreatieformule. 

Bekijk hieronder de video van de opening van de 100e Attent in het Zuid-Hollandse Ammerstol. De winkel is op 10 februari 2011 geopend in samenwerking met een lokale woningbouwvereniging en zorginstelling.

 

 • image

  Dagpakker dinsdag 21 oktober: Italiaanse bollen, per 3 stuks. Nú € 0,99. http://t.co/LNg5PmeNxg

  5 uur 24 minuten geleden
 • image

  Dagpakker maandag 20 oktober: Bospeen, per stuk. Nú € 0,99. http://t.co/LNg5PmeNxg http://t.co/kfRlx8qI80

  1 dag 7 uur geleden
 • image

  Heb jij de Wielies al? Bekijk snel bij welke er deze week zijn: http://t.co/QSYsTKc0H7 http://t.co/2TXCDaBW3M

  5 dagen 3 uur geleden
 • image

  Dagpakker woensdag 15 oktober: SPAR Gelderse rookworst, zak 275 gram. Nú 1 + 1 Gratis. http://t.co/LNg5PmeNxg

  6 dagen 2 uur geleden
 • image

  @sticolson We are sorry for this inconvenience. What store did you buy this product? Please let us know, so we can solve your problem.

  6 dagen 6 uur geleden
 • image

  Dagpakker maandag 13 oktober: Aardappelen - kruimig of vastkokend 2,5 kg. Nú 1 + 1 Gratis. http://t.co/LNg5PmeNxg http://t.co/iPK2bABYij

  1 week 1 dag geleden
 • image

  Gratis Wielies! Bekijk snel bij welke actieproducten je deze ontvangt op http://t.co/GTnEr9kPDp http://t.co/NNuqddmBtb

  2014-10-09 09:00:53
 • image

  Dagpakker woensdag 8 oktober: Praline, melk of wit 200 gram 1+1 gratis! Bekijk snel alle andere aanbiedingen op http://t.co/fuhd5mssOM

  2014-10-08 09:20:13
 • image

  @EefHermans Bij filiaal op de Uithof in Utrecht kun je een nieuwe salade ophalen met een gratis drankje naar keuze. Nogmaals onze excuses.

  2014-10-07 10:26:13
 • image

  Dagpakker dinsdag 7 oktober: SPAR Petit Pains per 4 stuks. Nu €0,99. Bekijk snel alle andere aanbiedingen op http://t.co/9pzT96ylZq

  2014-10-07 09:15:13