Mijn buurt, mijn Spar.

Spar-formule

Spar winkels bevinden zich met name in kleinere plaatsen en wijken met 2.000 tot 4.000 inwoners. De winkels liggen altijd op loopafstand. Bij voorkeur worden winkels geleid door lokale ondernemers en wordt het aanbod van services en diensten afgestemd op de omgeving. Het basisconcept is overal gelijk. De gemiddelde verkoopvloeroppervlakte van een Spar-winkel ligt tussen de 300 en 600m2.

Franchise
Alle Spar winkels zijn zogenaamde franchisers. Dit wil zeggen dat alle ondernemers zelfstandig zijn en dus zelf verantwoordelijk voor de eigen winkel. Hierbij dienen zij wel de algehele Spar-formule uitgangspunten in acht te nemen.

Sociaal middelpunt
Sleutelrol in het succes van de buurtwinkel is de ondernemer. De betrokkenheid, servicegerichtheid, netheid en vriendelijkheid van de ondernemer en medewerkers maakt het uiteindelijke verschil in de winkel. Betrokkenheid door ware aandacht voor het wel en wee van de klanten en van de buurt. De ondernemer als sociaal middelpunt van de buurt.

Type winkels
Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee type winkels:

Spar (Eredivisie en Champions League)
Spar winkels zijn met name te vinden in de wijken van grotere steden of afgelegen wijken die een inwoneraantal hebben van 2.500 tot circa 5.000 inwoners. De winkels die we hier realiseren hebben een bruto vloeroppervlakte die varieert tussen de 300 en 600 m2. Deze Spar-supermarkten excelleren in vers, zijn over het algemeen goed bereikbaar en hebben een hoge herkenbaarheid voor de consument.  Bovendien bieden deze winkels een breeds scala aan services en diensten.

Op dit moment worden veel Eredivisie winkels omgebouwd naar Champions League winkels. Het verschil zit niet zozeer in het aanpassen van de uitstraling of de service, maar vooral in het aanscherpen en verder verdiepen van het assortiment. De focus komt bij Champions League winkels nog meer te liggen op vers. Spar wil namelijk ‘de lekkerste verswinkel die het dichtst bij de klant staat’ zijn.

Spar winkels gericht op de binnenstedelijke winkelgebieden (City Store)
Dit zijn winkels die in de binnensteden of op specifieke locaties zoals universiteit, ziekenhuis of vliegveld, gesitueerd zijn, net buiten het winkelhart van de stad of dorp. Bij de keuze voor het plaatsen van deze winkels is een combinatie van wonen en werken een vereiste en zijn bereikbaarheid en herkenbaarheid van wezenlijk belang. De winkels die als City Store gerealiseerd worden hebben een bruto vloeroppervlakte die varieert tussen de 250 en maximaal 600 m2. Deze winkels kenmerken zich door een groot aandeel in gemaksproducten, maar voeren een volledig supermarktassortiment en kunnen zodoende ook een volledige boodschappenfunctie vervullen.

Bekijk hieronder het filmpje om een indruk te krijgen van een City Store.


Uitgangspunten Spar-formule:

  • Prima kwaliteit
  • Reële prijs
  • Compleet en overzichtelijk
  • Hedendaags en helder
  • Makkelijk en eerlijk
  • Ingevuld door vriendelijk personeel uit de buurt…

    • image

      In de zon genieten en inspiratie opdoen om uw tuin mooier te maken? Lees snel verder op: http://t.co/1rSjR9y3dI http://t.co/WUCcgx0yJc

      3 uur 44 minuten geleden
    • image

      Wist u dat spelt ook een superfood is? Lees snel verder op: http://t.co/ou3DTTIrZ1 http://t.co/T7YYMDx2V6

      2 dagen 2 uur geleden
    • image

      Ruim 30.000 kinderen die aan het Nationaal Schooltuinproject deelnemen, hebben de eerste groenten geoogst! http://t.co/aL5lccqe7g

      1 week 2 dagen geleden
    • image

      @davesnoeyer wat vervelend om te horen. Zou u in een PB kunnen laten weten wat het EAN nummer is? Dan kunnen wij naar een oplossing zoeken.

      1 week 2 dagen geleden
    • image

      @MarcoHazendonk helaas hebben we op een eerder bericht nog niets van u vernomen. Zou u een PB kunnen sturen, zodat we het kunnen oplossen?

      2015-05-17 11:29:44
    • image

      @MarcoHazendonk wat vervelend om te horen. Kunt u in een persoonlijk bericht uw gegevens kunnen achterlaten? Alvast bedankt!

      2015-05-17 11:26:01
    • image

      @The_Anouk SPAR onderscheid zich als buurtsuper. Hierdoor zijn service en kwaliteit bovengeschikt en erg belangrijk voor ons.

      2015-05-16 14:46:42
    • image

      Spaar voor Geronimo Stilton Doe Album & Boeken! Kijk voor meer informatie op: http://t.co/eChd07VWwY http://t.co/QqwgHW81T5

      2015-05-14 08:52:19
    • image

      RT @Mirakuleus: Plantinum (hoogste) prijs gewonnen door enorm baanbrekend concept van @SparNL en @sligro! Online maaltijdenservice! 🏆 http:…

      2015-05-13 09:11:40
    • image

      Spaar voor Geronimo Stilton Doe Album & Boeken! Lees snel uit welke boeken u kunt kiezen op http://t.co/eChd07VWwY http://t.co/8JJLjD7e68

      2015-05-12 09:22:28